Студеният атмосферен фронт на много места в Западна и Централна България,

...
Студеният атмосферен фронт на много места в Западна и Централна България,
Коментари Харесай

Нахлува студен въздух! Температурите падат с 15 градуса

Студеният атмосферен фронт на доста места в Западна и Централна България, който провокира краткотрайни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и градушки тази нощ, доближи и източните региони. 

Днес над западната половина от страната ще е слънчево. Над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста место ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина мощен северозападен вятър. С него ще нахлува студен въздух, дневните температури ще се намалят сензитивно и оптималните ще са сред 24° и 29°, в София - към 23°.

Над планините облачността ще е променлива. Главно над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Температурите сензитивно ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 15°, само че 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е от 13°-14° на Шабла до 26° в Бургас. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР